Nordlændingen
Nordlændingen er et ekstra grovt brød bakt uten hele korn. Brødet stekes sammenskjøvet – litt som mange av oss nordlendinger er vant til når det gjelder hjemmebakt brød. Det ekstra grove har også kommet til uttrykk i form av språkbruken på posen..
Ingredienser:
Sammalt HVETE (43,5 %), vann, HVETEMEL, fermentert sammalt RUG (5,2 %), gjær, sammalt RUG (2,2 %), rapsolje, maisgranulat, HAVREGRYN (0,8 %), salt, linfrø, HVETEGLUTEN, maltmel av HVETE, solsikkekjerner, HVETEKLI (0,2 %), HAVREKLI (0,1 %), kostfiber av sukkerroer, tørket surdeig av HVETE, emulgator (E 472e), melkesyrekultur, dekstrose, melbehandlingmiddel (E 300), vegitabilsk olje av raps, enzym
Allergener:
Se uthevet skrift. Kan inneholde spor av av: egg, melk, sesamfrø, soya.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi: 1000 kJ/ 240 kcal
Fett: 3,5 g (herav mettet 0,4 g, enumettet 1 g, freumettet 1,5 g)
Karbohydrater: 40 g (herav sukkerarter 1 g)
Kostfiber: 7 g
grovhet 80%
Protein: 9 g
0,82 gram tilsvarer 0,33 g natrium
Vekt:
750 g